Search

Επαγγελματική Κατάρτιση ανέργων

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ, αναφέρεται στην υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και περιπτώσεις υποθέσεων (cases), για την ανάπτυξη γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, κατά κύριο λόγο σε δραστηριότητες τουρισμού και μεταποίησης.
Η δράση συνδέεται άμεσα, τόσο με τον Ειδικό Στόχο 2Α.8.1 της Επενδυτικής Προτεραιότητας 9vi όσο και με τον Ειδικό Στόχο 2Α. 3.1 της Επενδυτικής Προτεραιότητας 9i και αφορά στην κατάρτιση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων, στις οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική, προκειμένου να ενδυναμωθεί η απασχολησιμότητα των ωφελούμενων.
Τα γενικά στοιχεία αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, σε μέρος της οποίας θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, προσδιορίζονται από τα σχετικά/αντίστοιχα αποτελέσματα της λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας. Επίσης, παρά του ότι οι ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας στην περιοχή ΤΑΠΤοΚ προσδιορίζονται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ και με δεδομένο ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα ο Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Πελοπόννησο, προκύπτει η ανάγκη εξειδίκευσης των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας με αντίστοιχη μελέτη/έρευνα, από τον δικαιούχο της πράξης, στο πλαίσιο της παρούσας δράσης.

Διαρθρωτικό Ταμείο: EKT

Αριθμός Πρόσκλησης: ΤΑΠΤοΚ10

Πρόγραμμα: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020

Περίοδος Υποβολής

Έναρξη: 30/07/2019

Λήξη: 31/10/2019

Προϋπολογισμός: 1.400.000,00 €

Αρχεία

ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Γεώργιος Σαμαρτζής

Τηλ: 2710 221550

Διεύθυνση: Ερμού 21, 221 32 Τρίπολη

E-mail: gsamartzis@arkadia2020.gr

URL: https://www.arkadia2020.gr/

Facebook
Twitter
LinkedIn