Search

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο που συνδέει τα εν λόγω αστικά κέντρα της Περιφέρειας με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο

Παρεμβάσεις αναβάθμισης επί της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Άργος, καθώς και του κλάδου Άργος – Ναύπλιο, όπως:

  • Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής μέσω της χρήσης σύγχρονων ελαστικών υποθεμάτων και σκύρων γραμμής ανώτερης ποιότητας.
  • Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της γραμμής από πλευράς ταχύτητας κυκλοφορίας και άνεσης επιβατών, μέσω της εκτέλεσης σιδηροδρομικών εργασιών επί της γραμμής.
  • Αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας μέσω της εγκατάστασης συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Άργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί.
  • Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της κυκλοφορίας των συρμών με την εγκατάσταση 42 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων θα εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται μέσω οπτικής ίνας.
  • Αναβάθμιση της ασφάλειας προσωπικού που κινείται επί των μεταλλικών γεφυρών, με τη τοποθέτηση πεζοδρομίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες.
  • Αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των Σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Άργους, ώστε να είναι συμβατές οι εγκαταστάσεις με τη Νομοθεσία περί ΑΜΕΑ.
  • Αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτιρίων σταθμών Μυκηνών και Άργους, ώστε να διαμορφωθούν χώροι ΑΜΕΑ εντός των κτιρίων.
  • Ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

Διαρθρωτικό Ταμείο: ΕΤΠΑ

Αριθμός Πρόσκλησης: ΠΕΛ112 / αα ΟΠΣ:5070

Πρόγραμμα: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020

Περίοδος υποβολής

Έναρξη: 24/8/2021

Λήξη: 23/3/2022

Προϋπολογισμός

12.000.000€

Αρχεία

Πληροφορίες

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Κυριακή Τουρλούκη

Τηλ: 2713 601349

E-mail: ktourlouki@mou.gr

URL: www.eydpelop.gr

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.eydpelop.gr/2014-2020/prosklisi/anavathmisi-eksygchronismos-tmimaton-tis-sidirodromikis-grammis-korinthos-argos-nafplio-pou-syndei-ta-en-logo-astika-kentra-tis-periferias-me-to-dievropaiko-diktyo/

Facebook
Twitter
LinkedIn