Προτεραιότητες | Παραγωγή νέων αγροδιατροφικών προϊόντων/πιστοποίηση ποιότητας υφιστάμενων, Ποιότητα, πιστοποίηση και εξωστρέφεια, Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού Χρήση των ΤΠΕ για την αγροδιατροφή και το Περιβάλλον, Ανάδειξη της Πελοποννησιακής γαστρονομίας |
Στρατηγικές Δράσεις | Συντονισμός της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού μέσω ενός κεντρικού φορέα σε επίπεδο Περιφέρειας, Δημιουργία Τοπικού Σήματος Ποιότητας, Καταγραφή και Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουριστικού Χαρτοφυλακίου της Πελοποννήσου, Προβολή και Επικοινωνία, Έρευνα και Ανάπτυξη, Κατάρτιση, Τοπικές Διασυνεργασίες και Δικτύωση (Clusters) |
Ώριμες Δράσεις | Σύσταση επιχειρησιακής ομάδας στον κλάδο του οίνου με έμφαση στην παραγωγή και πιστοποίηση γενετικού πολλαπλασιαστικού υλικού των τοπικών ποικιλιών Σύσταση επιχειρησιακής ομάδας για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, έμφαση στην προσαρμογή των παραδοσιακών θερμοκηπίων λαχανικών σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές (υδροπονία, αεροπονία), επέκταση σε νέα είδη, Σύσταση επιχειρησιακής ομάδας για την εφαρμογή Γεωργίας Ακριβείας σε επιλεγμένες καλλιέργειες |